Beter worden in een betere omgeving

Een plek waar je beter (van) wordt. Met een sterke focus op een helende omgeving, heeft het nieuwe Meander Medisch Centrum de juiste ruimte gecreëerd voor zowel de patiënt die de zorg nodig heeft, voor de professionals die de zorg verlenen en voor de andere bezoekers en werknemers die in het eigentijdse ziekenhuis komen.

Maasdam voorzag het volledige 112.000 m2 ziekenhuis van de juiste vloeren in iedere ruimte. De healing environment-aanpak van het Meander Medisch Centrum leverde hen de internationale WAN Award Health Care 2014 op.

Functioneel, maar sfeervol

Een zorgvuldig afgestemd banenplan voor de vloeren op alle verdiepingen is het resultaat. In Amersfoort ligt onder meer een uniek gekleurd zebrapad in het ziekenhuis van 200 strekkende meter, waarbij de sfeer (door speciaal gefabriceerde kleuren) en de functionaliteit (als bewegwijzering) elkaar versterken. Hetzelfde geldt voor de (kleur)patronen in de gangen langs de kant van de wanden, die we realiseerden.

Specialisme en ervaring

Ook bij de technische eisen van de hoogwaardige vloeren, is de expertise en ervaring van ons als projectinrichter ingezet. Welke vloer van welk materiaal is volledig geleidingsvrij zodat de apparatuur niet verstoord wordt én voldoet aan de hygiëne-eisen? Op basis kwaliteit en ervaring kozen we de juiste materialen voor het beste resultaat voor het Meander Medisch Centrum.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over Maasdam? Of wilt u eens van gedachten wisselen? 

Maak gerust een afspraak en komt u eens langs.

Beter worden in een betere omgeving

Hygiëne, rust geven, veiligheid
Bij het vloerenplan van het Meander Medisch Centrum is er samen met de architect, de aannemer en de eindgebruikers kritisch gekeken naar de eisen van elke ruimte. Wie krijgt hier zorg, wie geeft hier zorg en welke functionaliteiten zijn belangrijk? Maar ook: welke sfeer is hier het meest gewenst. Bij de vloer in een ontvangsthal gelden andere wensen dan de vloer op een intensive care.

Bekijk alle projecten