PRACHTIGE WERKPLEKKEN

Workspot
In no time een ruimte van 800 m2 omtoveren tot 25 inspirerende werkplekken? Maasdam kan dat als geen ander! Al tijdens de eerste verkennende gesprekken met opdrachtgever Workspot was duidelijk: hier ligt een prachtige uitdagende opdracht voor de totaalinrichting van een gehele verdieping in de Millenium Tower in Rotterdam. Ondernemers, huurders en hun relaties werken er nu naar volle tevredenheid. Maasdam adviseerde Workspot voor de totaalinrichting van de afzonderlijke ruimtes. Dat betrof wanden, plafonds, verlichting en vloeren in diverse ruimtes: een centrale lounge, de gangen, losse units, vergaderruimtes en belunits.

Optimale samenwerking
Tom van Keulen (projectadviseur, Maasdam): "Workspot is een project om trots op te zijn. Natuurlijk vanwege het prachtige eindresultaat, maar zeker ook vanwege de uitvoering van het project. Wij beloofden de opdrachtgever dat we dit in ruim twee maanden konden realiseren. En die belofte hebben we waargemaakt. Dat vereiste een flexibele werkhouding van ons en van bijvoorbeeld een externe partij die zich bezighield met de elektra boven de plafonds."

Industrieel en duurzaam
Wie bij binnenkomst de lounge betreedt, beleeft een beschut gevoel door het gebruik van warme kleuren zoals groen en blauw. De lounge is modern, informeel en biedt alle mogelijkheden ontspannen te wachten op een afspraak. Voor een hedendaags industriële uitstraling stelde Maasdam voor om te gaan werken met stalen profielen. De donkere frames van wanden en deuren geven het geheel een stoere maar ook zakelijke sfeer. De glazen wanden brengen het totaal in balans en zorgen voor transparantie. Op advies van Maasdam zijn de units opgebouwd met systeemwanden. Mocht Workspot de ruimte ooit anders willen indelen, dan is dat mogelijk met hergebruik van de wanden op een duurzame manier.

Sublieme combinatie 
Wat direct opvalt is de PVC visgraat vloer die zowel in de lounge, de gangen en een deel van de units ligt. De combinatie met de gebruikte donkere kleuren is subliem en zorgt voor een chique, prettige sfeer. Alle werkunits zijn voorzien van donkerblauw tapijt. De vloerbedekking die daar lag, is door Maasdam deels hergebruikt op een andere Workspot-locatie. Duurzaam werken verdient de voorkeur, als dat binnen de mogelijkheden ligt.

Van Keulen: "Dankzij een strakke planning en optimale samenwerking is het project succesvol en tijdig opgeleverd. Advies en uitvoering op hoog niveau, in een kort tijdsbestek, dat is Maasdam ten voeten uit!"

Bekijk alle projecten