Werken op bamboe
In het nieuwe Stadskantoor in Utrecht werken de medewerkers op bamboe. De speciale vloeren in het indrukwekkende gebouw naast het centraal station zorgen op de hoogste verdiepingen voor een fijne werkomgeving voor de medewerkers van de gemeente. Maasdam realiseerde vanaf de zesde verdieping circa 10.000m2 vloer van hoogwaardig bamboe voor een stijlvolle werkplek in het stadshart. 

Verhoogde computervloeren

 Naast de bamboevloeren, heeft Maasdam ook 33.000m2 aan verhoogde computervloeren gerealiseerd in het markante Stadskantoor. Deze handige vloeren worden steeds vaker toegepast bij nieuwbouw, omdat de verhoogde vloer op een veilige en esthetische manier alle bekabeling van werkplekken ‘opruimt’. De speciale 60*60 vloertegels staan op voetjes van circa twintig centimeter, waaronder alle aansluitingen voor werkplekken en computers worden verwerkt. De speciale verluchtende vloeren in specifieke ruimten zorgen er eveneens voor dat de ventilatie in de ruimtes op orde blijft en de luchtkwaliteit gezond. Ideaal voor een prettige werkomgeving. 

Sparring partners

Alkemade wonen

Werken op bamboe

Natuurlijk onderhouden

Het natuurlijke materiaal van de bamboe vloeren in het Utrechtse Stadskantoor is niet alleen vakkundig gelegd door de experts van Maasdam, maar zal ook onderhouden worden in de komende jaren. De olielaag die de top van de vloer beschermt en mooi houdt, zal worden bijgehouden volgens een onderhoudsschema om de kwaliteit te borgen. Voor het onderhoud zijn heldere contracten afgesproken waarbij de garantie en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd, zodat de gemeente als opdrachtgever precies weet waar ze aan toe is. De facilitaire dienst heeft er, buiten het reguliere schoonmaken, geen omkijken meer naar. 

Bekijk alle projecten