Sportcomplex Willem-Alexander Schiedam 

DRIE VERENIGINGEN, EEN KANTINE 

Bovenop het tunneldak van de A4 ligt Sportpark Willem-Alexander, een unieke accommodatie die plaats biedt aan verschillende sportverenigingen. In opdracht van de voetbal-, handbal- en dansvereniging heeft Maasdam de bar en kantine ontworpen en ingericht. Het resultaat is een multifunctionele ontmoetingsplek waarin alle verenigingen zowel samenkomen als een eigen plek hebben. De kantine heeft een eigentijdse uitstraling, is gemoedelijk en gezellig. 

KLEUREN VERWIJZEN NAAR VERENIGINGEN

Voor de inrichting hebben we gewerkt met sfeervolle elementen en hoogteverschillen. Loungebanken staan zowel als eilanden in de ruimte als tegen de wanden. Handig: er kan een heel elftal bij elkaar zitten. Dat geldt ook voor de hoge, lange statafels die uitzicht bieden op het hoofdveld. De huisstijlkleuren van de drie verenigingen zijn subtiel aangebracht. Voetbalvereniging vv Kethel Spaland kenmerkt zich door rood en blauw, terug te vinden in bijvoorbeeld de barkrukken en loungebanken. Op een podium achterin de kantine staat een grote gele bank, dat is het deel van de handbalvereniging Ventura. De auberginekleur van Ballet- en dansstudio Schiedam zie je terug in hun eigen zithoek. 

FOTOBAND BOVEN DE BAR 

Voor de grote elementen is gekozen voor rustige kleuren en materialen, zoals beton en hout. De betonnen uitstraling is tevens doorgevoerd in de balie die we voor de dansschool hebben ontworpen. In de gangen en in de sporthal is de vloer groen. In de kantine zijn stoelen, barkkrukken en banken de meest kleurrijke items. Op een fotoband boven de bar komen het spel en de identiteit van voetbal en handbal samen. De band toont specifieke items, zoals schoenen, maar ook het speelveld en de logo’s van de verenigingen. 

SPORTIEVE ANIMATIE 
Foto’s van een voetballer en een handballer zijn bewerkt in de huisstijlkleuren van de verenigingen. De sponsachtige animatie is drie bij drie meter; dynamisch, speels en kleurrijk. Niet alleen een decoratief element in de ruimte, maar ook een punt van herkenning voor de sporters. 

DE BAR IS DE EYECATCHER

De kantine van Sportpark Willem-Alexander is een grote, multifunctionele ruimte. De bar is dé eyecatcher. Hij is wel 25 meter lang en is opgebouwd uit panelen die een houten en robuuste uitstraling hebben. Voor het blad hebben we gekozen voor crèmekleurige witte blokken van volkern materiaal dat onverwoestbaar is. Deze blokken komen op bepaalde plekken ook onderin de bar terug, als steuntje om voeten op te plaatsen. De witte blokken geven de bar een strak kader. De led-verlichting onder het blad licht de gehele bar prachtig uit. Door middel van een panelenwand kan de kantine eenvoudig in tweeën worden gedeeld, hiervoor is in de bar ook een opening gemaakt. Deze panelen zijn ook gemaakt van een volkern materiaal, maar zien eruit als hout. Die natuurlijke uitstraling zorgt voor een warme sfeer in de hele kantine. 

Bekijk alle projecten