Behoefte en wens van de opdrachtgever

De vertaling van een interieurontwerp naar passende producten: vanzelfsprekend, vindt Maasdam. Afbouwprojecten beginnen met de behoefte en wens van de opdrachtgever. Voor Alkemade Wonen, een woningcorporatie uit Roelofarendsveen, richt Maasdam het kantoor en een woonwinkel in. Hier kunnen de huurders inspiratie op doen voor hun woninginrichting en vinden straks huurdersbijeenkomsten plaats. Ook worden de werkplekken voor dertig medewerkers van Alkemade Wonen gerealiseerd. De interieurarchitect heeft aan de hand van zijn inrichtingsplan een programma van eisen geschreven dat Maasdam vervolgens geïmplementeerd heeft naar producten. Producten die passen bij de organisatie en de manier van werken en bovendien op elkaar zijn afgestemd in kleur, materialen, akoestiek en sfeer.

Toekomstbestendig

In het project, dat begon voor de entreemat en vervolgens uitgroeide tot een complete inrichtingsopdracht, heeft Maasdam optimaal haar rol als adviseur kunnen invullen. En kunnen uitgroeien tot een sparring partner voor de opdrachtgever. De samenwerking met het inrichtingsteam is dan ook zeer hecht. Accountmanager Tom van Keulen: ‘We zijn echt samen aan de slag gegaan in de uitwerking van het programma van eisen. Om tot een zo goed mogelijk plan te komen dat past bij de beleving van Alkemade Wonen. Onze meerwaarde is dat we kijken naar wat praktisch en passend is voor de opdrachtgever. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het plan moet toekomstbestendig zijn in de keuze en maatvoering van de meubels, in verband met eventuele latere uitbreiding van het aantal medewerkers. Je wandelt samen op.’ In dit geval resulteerde dat in een sfeer die je ‘huiselijk’ kunt noemen, zegt Tom, ‘passend bij de uitstraling van de corporatie’. Die sfeer is in kleurkeuze, meubels en details vertaald. ‘De basiskleur is wit, gecombineerd met kleurige eyecatchers zoals oranje lampen. Het is hier beslist een stukje huiselijker dan in een standaardkantoor.’

Sparring partners

Naast 650 vierkante meter aan vloerbedekking en pvc-vloeren levert Maasdam het maatwerkinterieur. Het gaat onder meer om een balie in de centrale hal, pantries en kastenwanden. Ook plaatst Maasdam de zonwering en akoestische voorzieningen, waaronder lampen die door een viltbekleding geluid absorberen. Daarnaast levert Maasdam alle werkplekken, met bureaus, stoelen, kasten en rolblokken. Die laatste zijn aan de bovenkant bekleed, zodat het multifunctionele zitplaatsen worden voor informeel overleg.
 

Bekijk alle projecten