Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen

DYNAMISCH EN MET ALLURE

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen heeft een uitvraag gedaan onder verschillende architecten voor de upgrade van enkele specifieke ruimtes met een frontofficefunctie. Maasdam ontwikkelde een totaalconcept voor het gehele pand en dat sloot het best aan bij de vernieuwende organisatie van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn: dynamisch, eigentijds, toegankelijk én met allure.

EEN EIGEN PLEK IN EEN OPEN RUIMTE

Op de derde verdieping zijn prachtige en praktische studie- en werkplekken gerealiseerd. Absolute eyecatcher is de houten toog die diverse elementen met elkaar verbindt. Deze toog loopt door tot aan het plafond, de verlichting is erin verwerkt. Er zijn dynamische werkplekken aan gekoppeld, er kan zowel zittend als staand aan worden gewerkt. De ruimte ademt een open sfeer, kasten van Italiaans notenhout geven het geheel een warm karakter. Wie even in alle rust en afgeschermd wil werken, kan met een druk op de knop privacy creëren. Het glazen scherm dat tussen de werkplekken in staat, wordt dan diffuus gemaakt, door de electroden die erin zitten. Transparantie en helderheid vormen de boventoon in dit deel van de bibliotheek. Door het gebruik van verschillende materialen – hout en tapijt - worden werkplekken en verkeersgebied van elkaar gescheiden.


TOEGANKELIJK EN MODERN

De uitstraling van de gehele bibliotheek is op alle verdiepingen gelijk getrokken: modern, toegankelijk en dynamisch, zonder daarbij de behoefte aan privacy uit het oog te verliezen. Openheid is het key woord: bij binnenkomst zijn alle werkplekken zichtbaar, door het gebruik van lage kasten. Op de tweede en de vierde verdieping van het kantoorpand zijn ook werkplekken gemaakt, deze staan allemaal in elkaars verlengde. De dynamiek is te terug te vinden in de vorm van de werkbladen, die half gebogen zijn. Boven de grote, witte, ovale leestafel die op de tweede verdieping staat, hangt een moderne lamp die de ruimte sfeer geeft en goed verlicht.


GERUISLOZE VERBOUWING

Dit was een prachtig project, duurzaam en passend bij het imago van de opdrachtgevers. Per verdieping werden onderdelen aangepast: eerst alle vloeren, daarna alle maatwerkmeubelen. De uitvoering verliep uitstekend, volgens planning en vaak letterlijk geruisloos. Het resultaat is vol lof ontvangen. De vernieuwde bibliotheek ziet er mooi uit en waarborgt de functie, er wordt naar tevredenheid in gewerkt. De overige plannen voor de upgrade van de andere ruimtes moeten nog worden gerealiseerd.

Bekijk alle projecten