Empas

MOOI STAALTJE MAATWERK VAN MAASDAM

Empas richt zich op productie van en handel in (onderdelen van) machinebouw voor onkruidbestrijding, gladheidsbestrijding en tuinbouw. Het bedrijf zocht naar een projectinrichter voor het nieuwe bedrijfspand in Veenendaal. In diezelfde periode organiseerde Maasdam een workshop met als thema ‘Branded Workspace’. We namen onze klanten mee in de samenhang tussen interieur en de identiteit en het DNA van de organisatie. Omdat Empas toen niet aanwezig kon zijn, organiseerden we een privé-workshop voor het bedrijf. Dit was een groot succes, met als gevolg dat Maasdam aan de slag mocht voor het nieuwe pand van Empas.

Eerste verdieping

Voor Empas richtten wij de eerste verdieping in: een ruimte van 800 vierkante meter met een showroom en werkplekken voor werknemers, directie en administratie. Ook de zonwering en de inrichting van de kantine namen we voor onze rekening. Empas wenste een inrichting die aansloot bij hun merk (‘Branded Workspace’), maar óók bij de diverse doelgroepen. Dit vergde veel denkwerk en inlevingsvermogen, aangezien Empas samenwerkt met uiteenlopende groepen: zowel tuinders als bijvoorbeeld de overheid.

Zakelijk en uitnodigend

Uit de gesprekken met Empas bleek dat ze hun merkbeleving op een subtiele manier tot uiting wilden laten komen in de inrichting. We konden daarin vakkundig advies geven, en zo kwamen we samen tot de keuze voor een zakelijke, uitnodigende en menselijke interieurstijl. Daarnaast wilde de organisatie graag laten zien dat Empas een bijna 45 jaar oud familiebedrijf is. Dit hebben we op een creatieve manier terug te laten komen in de wanddecoratie.

De grootste uitdaging was de akoestiek, omdat Empas voorkeur gaf aan een open ruimte met veel zichtlijnen en geen hokjescultuur. Maasdam heeft op het gebied van geluidsleer veel expertise in huis, die vraag was voor ons dan ook geen brug te ver. Door de juiste vloerbedekking te leggen en panelen tussen de showroom en de werkplekken aan te brengen, slaagden we erin om een prettige akoestiek te creëren. De met tulpen en gewassen bedrukte panelen in combinatie met de bruingroene tapijttegels verwijzen naar de gewassen waar Empas haar machines op toepast.

Prettige en soepele samenwerking
We kijken terug op een zeer prettig en soepel lopend project. Empas is zeer tevreden en laat weten dat ze de akoestiek ‘perfect’ vinden.

Bekijk alle projecten