Maasdam houdt van technische uitdaging

Waterbedrijf Dunea in Zoetermeer wilde van twee locaties naar één. Het werd de bestaande locatie van het bijzondere halfrond pand aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer. Heembouw voerde het project uit voor eigenaar Syntrus Achmea en Maasdam voorzag de vijf verdiepingen van het gebouw van onder meer systeemwanden, kwalitatieve vloeren en waterbars. Een technisch uitdagende klus waarbij veel disciplines succesvol zijn ingezet.

Prettige werkomgeving

Projectinrichter Maasdam koos samen met de opdrachtgever voor mooie bijzondere vormen en lijnen die passen bij het bedrijf Dunea. Een combinatie van hoogwaardig linoleum en kwalitatieve tapijten zorgen voor de juiste balans in geluid en sfeer om van het kantoor een prettige werkomgeving te maken. Geluidsdemping, luchtkwaliteit en een goede balans tussen licht en privacy waren daarbij de focus. Maasdam realiseerde systeemwanden, pantries, water bars en receptiebalies in het het gerenoveerde kantoorpand uit de jaren negentig. 

Maasdam zet graag haar brede expertise in en levert zodoende een waardevolle bijdrage aan duurzame kantoorrenovatie. 

Maasdam houdt van technische uitdaging

Duurzame renovatie
Dunea heeft heel bewust gekozen om geen nieuwbouwproject op te zetten voor de nieuwe huisvesting, maar te gaan voor bestaande bouw vanuit de vele leegstand en een duurzaamheidsoogpunt. In één jaar tijd zijn een naast elkaar liggend leegstaand en een verouderd pand omgevormd naar één modern en duurzaam kantoorpand waar met veel energie gewerkt kan worden. Het materiaal dat van de bestaande panden is gedemonteerd en is voor 70% hergebruikt bij de renovatie. De overige 30% is voor 95-98% gerecycled om de duurzaamheid van de renovatie te vergroten. Na de renovatie heeft het bijzonder halfronde pand energielabel A gekregen als toekomstbestendig gebouw.

Bekijk alle projecten