Duurzaamheid als leidraad

Voor het energiebedrijf stond duurzaam renoveren hoog in het vaandel en het beeldbepalende pand is een inspirerend staaltje hergebruik geworden. Ook in energetisch opzicht staat duurzaamheid hoog in het vaandel: naast energielabel A, krijgt het gebouw de internationale BREEAM-kwalificatie ‘very good’. Maasdam herstelde en legde in Amsterdam de computervloertegels, 16.000 m2 aan tapijttegels in inspirerende kleuren en 2.500 m2 bamboeparket voor de juiste zakelijke uitstraling met warmte. Ook het speciale karpet bij de ingang van het markante pand, is speciaal uitgezocht om de vele voetstappen te kunnen dragen en de juiste sfeer te bepalen. Het bamboeparket in de kantine en pantry’s zorgt voor een visuele afwisseling, maar zijn ook hygiënisch gezien een bewuste keuze. Zo selecteren we voor iedere ruimte de beste vloer. 

Waar energie werkt

Het gebouw Nieuw Amsterdam gelegen in Amsterdam Zuidoost werd in 2013 volledig gerenoveerd om als modern en duurzaam hoofdkantoor van Nuon te gaan functioneren. Maasdam voorzag het kantoorpand voor tweeduizend medewerkers van duurzame verhoogde vloeren en vloerafwerking van hoge kwaliteit.

Functie & duurzaamheid samen laten smelten in een prettige werkomgeving - Maasdam denkt graag mee en voert het uit!

Flexibele instelling

Samenwerken onder tijdsdruk
Maasdam werkte voor het hoofdkantoor van Nuon nauw samen met het aannemersbedrijf. Het complexe project was extra uitdagend vanwege de hoge tijdsdruk. Door een flexibele instelling, waarbij de levering materiaal en het leggen van de vloeren soms eerder en soms later handiger was, is het project een prettige en succesvolle samenwerking geworden. 

Snel schakelen en meedenken in oplossingen is één van de kwaliteiten die onze vakexpertise versterken. Zo voorzagen we door een goede logistieke planning de stalen trappen van bamboeparket in dit uitdagende project.

Bekijk alle projecten