ZESTIG SOORTEN VLOEREN

Het nieuwe bedrijfspand van Booking.com werd casco opgeleverd. In no time hebben we zestig soorten vloeren geleverd en gelegd, op 13.000 m2, verdeeld over tien verdiepingen. Ondertussen werden alle ruimtes verbouwd en ingericht. Dat vereiste van iedereen een flexibele houding. We hebben een prestatie geleverd om trots op te zijn.

 

 

 

 fotografie: Rick Geenjaar

VERSCHILLENDE FUNCTIES

Bij Booking.com is nu een prettige werkomgeving waarin alle – veelal jonge – medewerkers zich thuis voelen en optimaal kunnen functioneren. Bij de keuze voor materialen en prints van de vloeren is rekening gehouden met de functie van de verschillende ruimtes. De vergaderruimtes – hier neighbourhoods geheten – zijn bijvoorbeeld voorzien van geprint vinyl of vloerbedekking met excentrieke designs. Drukke vloeren prikkelen de creativiteit. Een effen vloer creëert juist rust. Daarom is voor de werkplekken gekozen voor een lichtgrijze vloerbedekking. In de gangen ligt antraciet tapijt. Met gele accenten zijn de looproutes op speelse wijze aangegeven.

Maasdam heeft hier zo’n zestig soorten vloeren geleverd en gelegd: karpet, geprint vinyl, tapijttegels, gietvloeren, loose-lay pvc, geweven vinyl, geprint tapijt en hier en daar ook wat hout. Aan een groot deel van de vloeren is extra backing toegevoegd om de akoestiek te verbeteren. 

WERELDSE UITSTRALING

Met verschillende kleuren en materialen hebben we sfeer gecreëerd, door het gehele pand zijn speelse onderdelen in de vloer verwerkt. Op een vide boven de entree staat bijvoorbeeld in knalgele uitgesneden letters ‘Holland America Line’.

In veel ontmoetingsruimtes ligt geprint vinyl. Booking.com zocht in samenwerking met de architect een geschikte afbeelding of motief, wij zorgden voor de bedrukking van het vinyl. Het pand heeft een wereldse uitstraling. Je ziet er invloeden van Perzische tapijten, maar ook voetstappen die je richting een bank loodsen. Losse karpetten, bijvoorbeeld onder tafels, zorgen voor een gezellige, warme sfeer. Gele lijnen, zowel op de vloeren als op muren, hebben een zonnig effect en geven helder de looproutes aan. 

Booking.com

CREATIEVE EN UITDAGENDE WERKOMGEVING

Normaal gesproken voeren we ons werk verdieping voor verdieping uit. Bij Booking.com was dat niet mogelijk. In het hele pand, verdeeld over tien verdiepingen, was een gigantische verbouwing gaande. Binnen afzienbare tijd moest het van volledig casco naar een ingericht kantoorpand worden omgetoverd. We waren met verschillende partijen door elkaar aan het werk, op verschillende plekken verspreid door het pand: een complex project met een prachtig resultaat.

Bij de keuze voor de vloeren is rekening gehouden met wat medewerkers in die ruimte moeten doen of nodig hebben: werken, vergaderen, brainstormen etc. Het resultaat is een prachtige, creatieve en uitdagende werkomgeving. 

Bekijk alle projecten