Maasdam en VR

Voor dat de bouw begint al door het nieuwe kantoor lopen? Met Virtual Reality (VR) kan dat! VR is erg actueel: we zien de trend steeds vaker terug, in veel verschillende branches. Ook Maasdam is intensief bezig met VR, in onze branche zijn er immers ook veel veelbelovende toepassingen!

Wat is Virtual Reality?

Eerst even een korte uitleg. De term horen we allemaal vaak genoeg voorbij komen, maar wat is VR nu eigenlijk? Virtual Reality betekent ‘virtuele werkelijkheid’. Het is een technologie waarmee een omgeving wordt gesimuleerd via een computer. De meeste VR-omgevingen zijn visueel en auditief, via speciale stereoscopische brillen en geluid. Zo kun je films en games beleven alsof je er middenin zin. Maar de toepassing van VR gaat veel verder dan vermaak.

Het is met VR ook al mogelijk een huis te bezichtigen, binnen in een vliegtuig te zitten, een hersenoperatie bij te wonen of te leren over kernenergie zonder gevaar. Kortom: unieke mogelijkheden die eindeloos herhaald kunnen worden, en dit is nog maar het begin! Verwacht wordt dat VR net zo’n grote impact zal hebben als de komst van het internet.

Waarvoor gebruikt Maasdam VR?

VR maakt het mogelijk om door ontwerpen te lopen. Zo kunnen onze opdrachtgevers hun nieuwe pand of nieuwe inrichting al ervaren voordat het bestaat. Met de VR-bril op kunnen ze erdoorheen lopen en elk hoekje en gaatje bekijken. Het beoordelen van verschillende opties in meubels, materialen en kleuren is ook veel makkelijker. Dat helpt om bewuste keuzes te maken.

VR is voor Maasdam een geweldig hulpmiddel om de ontwerpen nog beter aan te laten sluiten op de wensen en doelen van de opdrachtgever. Zo kunnen we bijvoorbeeld de werkplek van de toekomst tot leven brengen. Een werkplek die is afgestemd op de manier van samenwerken in een organisatie, maar ook op mobiliteit, nieuwe technologieën en de behoefte aan een omgeving die een beleving biedt.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken zodat u de VR-bril uit kunt proberen of om eens over uw (her)inrichting te praten.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op