Geurbeleving

Verschillende geuren, verschillende invloeden

Verschillende geuren hebben verschillende invloeden op de mens. Zo helpt citroen bij de concentratie en het verheldert het denkvermogen, sinaasappel werkt ontspannend en van een combinatie van deze Citrusgeuren krijgt men een langere concentratie. Minder stressgevoelens? Gebruik dan een rozenolie, rozenolie versterkt de creativiteit en harmonie. Misschien dus vaker een bosje rozen mee naar huis nemen?

Als geur zoveel invloed heeft op de gemoedstoestand van mensen, dan kunnen we geur goed gebruiken om de gebruikersbeleving van medewerkers en bezoekers te verbeteren. Voor de Retail is dit geen nieuws, de geur van versgebakken brood wordt al jaren gebruikt bij de broodafdeling in de supermarkt en wat dacht u van een parfumerie waar je overspoelt word door geuren. Wat doet dat met u?


“Misschien is het dan ook tijd om geur een grotere plaats te geven in onze (her)inrichting!”


Bij Maasdam zijn wij hier alvast mee begonnen. Sinds kort wordt er in onze designwerkplaats, de Loodz, een licht parfum verspreidt dat onze creativiteit en concentratie kan verhogen. Die geur, Green Tea, bestaat uit bestanddelen die bijvoorbeeld helpen bij concentratie (citroen en limoen), de harmonie versterken (rozenolie) en vermoeidheid verminderen (zwarte aalbes) en helpen ontspannen (sinaasappel). Het toevoegen van deze geur was een kleine moeite met wellicht wel groot resultaat. Of onze creativiteit echt is verhoogd hebben we nog niet kunnen meten maar de Loodz ruikt in ieder geval erg lekker.

Of wij vanaf nu in elk project ook na denken over de passende geur? Nee, zover is het nog niet. Maar dit laat wel weer zien hoe de gehele ruimte écht mee kan werken in uw organisatie en aan het behalen van organisatiedoelen.

Wij denken graag met u mee over het creëren van uw optimale gebruikersbeleving, wilt u daar verder over praten? Neem dan gerust contact met ons op! 

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op