Neem contact met mij op

Neem contact met mij op
Zon- en lichtwering en gordijnen: functioneel mag mooi zijn.

Het juiste licht zorgt voor een hogere productiviteit. Te weinig licht is niet goed, te veel licht ook zeker niet. Om de lichtinval van buitenaf te reguleren biedt Maasdam een uitgebreid assortiment aan zonwering, lichtwering en gordijnen. Zon- en lichtwering en gordijnen hebben om te beginnen een grote functionele waarde.

• Goed (werk)licht
Dit is essentieel voor het werk- en leefcomfort in een gebouw. Denk aan hinderlijke reflectie op beeldschermen: liever niet.
• Aangename temperatuur
Zonwering helpt om dit te reguleren.
• Akoestiek
In een ‘harde’ omgeving (harde vloeren, veel glas of steen) hebben zon- en lichtwering en gordijnen een belangrijke meerwaarde. Geluid wordt geabsorbeerd. Dat is minder vermoeiend of storend.

Maar zonwering, lichtwering en gordijnen hebben uiteraard ook een grote decoratieve waarde. Het is mooi. Het werkt prettiger. Mensen voelen zich beter. En daarmee krijgt ‘mooi’ toch weer functionele waarde.

Zon- en lichtwering: binnen of buiten?

Buiten-zonwering heeft een aantal voordelen. Zonlicht en warmte bereiken het glas niet. Daarmee blijft het binnen koel. Dat kan ook schelen in kosten voor airconditioning. Buiten-zonwering kan voorzien zijn van sensoren, voor automatisch sluiten en openen. Het is voorzien van beveiliging tegen harde wind.

Zon- en lichtwering binnen is er in verschillende soorten:
• Horizontale lamellen
• Verticale lamellen
• Plisé/rolgordijnen

Er zijn veel varianten op deze soorten. Met of zonder extra reflectielaag. Van zacht of hard materiaal. In alle mogelijke kleuren. We adviseren u graag.

Gordijnen doen iets extra’s

Gordijnen hebben niet alleen een zon- en lichtwerende functie. Ze zijn uitstekend geschikt om ruimtes af te schermen, zoals in zorginstellingen. Met gordijnen zijn grote ruimtes makkelijk ‘intiemer’ te maken. Ze passen prima bij nieuwe zorgconcepten, waar huiselijkheid wordt nagestreefd. Decoratieve gordijnen dragen bij aan een healing environment. In bedrijven passen ze bij het Het Nieuwe Werken: informeler, vriendelijker, kleinschaliger.