Neem contact met mij op

Neem contact met mij op
De juiste vloer, de beste basis

Maasdam heeft al meer dan 30 jaar ervaring in vloeren en vloerbedekking. In die tijd hebben we werkelijk elk type meer dan eens in onze handen gehad. We kennen alle do's and don'ts. 'De juiste vloer' bestaat dus feitelijk niet.

Uw keuze is afhankelijk van veel criteria:
• Budget
• Esthetiek
• Functionaliteit
• Comfort
• Onderhoud
• Kenmerken van de gebruikers

In al die aspecten kunnen onze vloerenexperts met u meedenken. In onze 'Loodz' kunt u werkelijk honderden soorten vloerbedekking zien, voelen, ervaren. Is de keuze gemaakt, dan komt het aan op ouderwets vakmanschap.

Dat geldt voor elke vloer; of het nu gaat om tapijttegels, marmoleum, rubber of parket. Maasdam heeft eigen gespecialiseerde vakmensen in dienst. Daarnaast werken we samen met een groot aantal gespecialiseerde vakmensen. Sommigen van hen zitten nog langer in het vak dan wij. En dat is te zien. Iemand die al tientallen jaren niets anders doet dan parket leggen, daar kun je blindelings op vertrouwen.

Zachte vloeren: waar let u op?

Zachte vloeren zijn er letterlijk en figuurlijk in alle soorten en maten. Binnen deze productgroep levert Maasdam:
• Kamerbreed tapijt
• Tapijttegels
• Deurmatten
• Karpetten

Wat de tapijttegels betreft: deze hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn zeer creatieve oplossingen mee mogelijk, terwijl niet te zien is dat het om tegels gaat. Zie bijvoorbeeld het project Eneco World. Daar zijn zowel met karpetten van grote afmetingen als met tapijttegels zeer fraaie resultaten onder architectuur behaald. Ook bij de keuze voor zachte vloeren kunnen allerlei overwegingen een rol spelen.

Akoestiek
In een zorginstelling kan het wenselijk zijn om met harde vloeren te werken, omdat die goed zijn schoon te houden. Het nadeel kan zijn, dat ze ook relatief veel lawaai geven. Dat kan ’s nachts ongewenst zijn. Bewoners en patiënten willen van hun nachtrust, maar het verplegend personeel moet de rondes doen. Dan kan een product als Flotx uitkomst bieden. Dat is een zachte vloerbedekking die zeer goed is schoon te houden, terwijl ze geluiddempend is. Flotx is ook zeer geschikt voor ruimtes waar elektrostatische lading niet gewenst is. Denk aan ATEX-omgevingen.

Maasdam levert ook andere akoestische oplossingen. De vloer is daarin (slechts) een onderdeel. 

Hygiëne en onderhoud
Deurmatten zijn uitermate geschikt om vuil buiten te houden. Maasdam stelt als vuistregel dat beide voeten twee keer zo’n mat geraakt moeten hebben voor een optimaal resultaat. Het meeste vuil is dan afgenomen, zodat de vloerbedekking elders schoner en beter behouden blijft. Deurmatten zijn er in allerlei gradaties, van zacht tot hard. Ze zijn er ook in alle mogelijke kleuren. In onze Loodz kunt u ze bekijken en uitproberen.

Over zachte vloeren is nog zoveel meer te vertellen. Wilt u uw project eens bespreken? Of de voors en tegens van een specifieke vloer? Neem dan contact op met een van onze experts. Laat uw gegevens achter op deze pagina of bel 0182 517 822.