Neem contact met mij op

Neem contact met mij op
Verlichting

Licht is letterlijk en figuurlijk een bijna ongrijpbaar fenomeen. Werken bij romantisch kaarslicht, dat werkt niet. Net zomin als een amoureus rendez-vous onder een fel verlicht systeemplafond. Licht beïnvloedt in sterke mate hoe je je voelt: alert en klaar voor actie of juist ontspannen. Er is enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van licht op menselijk functioneren. Maasdam weet de resultaten van dat onderzoek om te zitten in een doordacht lichtplan.

Licht beïnvloed de productiviteit
Bij Maasdam weten we dat goed licht op de werkplek een rechtstreekse relatie heef met productiviteit. Het is de kunst om in elk seizoen de juiste lichtintensiteit te realiseren. Dat kan betekenen dat in de winter ‘bijverlicht’ moet worden en in de zomer de intensiteit omlaag kan. Nu zien we nog dat in vrijwel alle kantoren het kunstmatige licht altijd dezelfde intensiteit heeft. Zonde van het geld, in de zomer.

Verschillende doelgroepen vragen om ander licht
Ook in de zorg wordt steeds kritischer gekeken naar licht, het wordt steeds vaker ingezet als ‘therapeutisch instrument’. Zo blijkt dat fel licht (dus veel lux) een heilzaam effect heeft op mensen met dementie. Wat voor de ogen van jongere mensen overdreven fel lijkt, is voor deze mensen juist precies goed. Ze zijn overdag alerter en slapen daardoor ’s nachts beter. Het omgekeerde geldt ook. In een instelling waar al te actieve jongeren aanwezig zijn, is het juist handiger om met minder lux en meer licht in het roodspectrum te werken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over licht in relatie tot duurzaamheid. Er is tegenwoordig enorm veel keuze in systemen die minder energie verbruiken of die automatisch aan- en uitschakelen.

Maasdam denkt met u mee
Licht is te belangrijk om niet heel goed naar te kijken. En licht is complexe materie. Onze specialisten praten u graag bij en helpen u graag de juiste keuzes te maken.

Onze merken

Maasdam levert een breed assortiment aan verlichting. Wij bieden u de volgende merken aan:
> Moooi