Neem contact met mij op

Neem contact met mij op
De juiste vloer, de beste basis

Maasdam heeft al meer dan 30 jaar ervaring in vloeren en vloerbedekking. In die tijd hebben we werkelijk elk type meer dan eens in onze handen gehad. We kennen alle do's and don'ts. 'De juiste vloer' bestaat dus feitelijk niet.

Uw keuze is afhankelijk van veel criteria, zoals:
• Budget
• Esthetiek
• Functionaliteit
• Comfort
• Onderhoud
• Kenmerken van de gebruikers

In al die aspecten kunnen onze adviseurs met u meedenken. In onze 'Loodz' kunt u werkelijk honderden soorten vloerbedekking zien, voelen, ervaren.

Is de keuze voor uw harde vloer gemaakt, dan komt het aan op ouderwets vakmanschap. Dat geldt voor elke vloer; of het nu gaat om tapijttegels, marmoleum, rubber of parket. Maasdam heeft eigen gespecialiseerde vakmensen in dienst. Daarnaast werken we samen met een groot aantal gespecialiseerde vakmensen. Sommigen van hen zitten nog langer in het vak dan wij. En dat is te zien. Iemand die al tientallen jaren niets anders doet dan parket leggen, daar kun je blindelings op vertrouwen.

Het hoe en waarom van harde vloeren

Harde vloeren. Het klinkt niet heel vriendelijk, maar ze kunnen prachtig zijn. Denkt u aan ambachtelijk gelegd parket. Marmoleum gelegd door de specialist. Een rubbervloer als visitekaartje voor uw bedrijf. Of een moderne en kostenefficiënte PVC-vloer.

Maasdam verzorgt voor u de volgende harde vloeren:
• Hout
• PVC
• Marmoleum en linoleum
• Rubber
• Kunststof- en gietvloeren
• Sportvloeren
• Cementdekvloeren
• Anhydrietvloeren

Harde vloeren worden vaak gekozen in omgevingen waar de vloer veel ‘te lijden’ heeft. Denk aan scholen, zorginstellingen, productiebedrijven. Dergelijke vloeren zijn mooi én praktisch.

Bel voor vrijblijvend advies eens met een van onze adviseurs: 0182 517 822. 

Vijf overwegingen bij harde vloeren

Bij uw keuze kunt u rekening houden met een aantal aspecten.

1 Onderhoud
Harde vloeren zijn goed te onderhouden en schoon te houden. Dat kan in de berekening van de totale Life Cycle Costing een belangrijke overweging zijn.

Allergie
Het is een misvatting dat harde vloeren gunstiger zouden zijn voor mensen met een allergie. Een harde vloer vraagt om een goede schoonmaakdiscipline. Anders gaat het stof dwarrelen.

3 Akoestiek
Harde vloeren leiden tot een heel andere akoestiek dan zachte vloeren. Het geluid kan als vermoeiender worden ervaren. Dat is in onderwijsinstellingen wel een punt van aandacht. Overigens heeft Maasdam voor de verbetering van de akoestiek allerlei elegante oplossingen.

4 Slipvastheid
Bij harde vloeren is dit een belangrijk aandachtspunt. Een gelakte houten vloer heeft een volstrekt andere slipvastheid dan bijvoorbeeld een rubberen vloer met noppen. In een productieomgeving zal het vooral om veiligheid en functionaliteit draaien, in een directiekamer voert de esthetiek de boventoon. Gaat het om sportvloeren, dan gaat het om details. Volleybal of zaaltennis stellen andere eisen. Hier de juiste keuze maken, ook die tak van sport beheersen wij.

5 Comfort versus veiligheid
In zorginstellingen speelt nog een overweging. Zo kan een zachte vloer voor meer sfeer zorgen. Maar hygiëne speelt hier ook een rol, net als het gebruiksgemak. Een rollator is makkelijker voort te bewegen over marmoleum. Terwijl een zachte vloer weer beter in staat is om iemands val te breken. Maasdam denkt graag met u na over al die mitsen en maren, de voors en tegens.

Wilt u uw specifieke project eens bespreken? Laat uw gegevens achter op deze pagina of neem contact met ons op