Blijf bij, blijf geïnspireerd.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van projecten, trends, ontwikkelingen, ideeën.

VOLG ONS!

Wij zijn ook te vinden via diverse social media kanalen. Volg Maasdam op:

Geslaagd evenement over Biophilic Design

Op 16 februari hebben wij samen met Interface een inspirerende middag georganiseerd over Biophilic Design. In het kantoor van Maasdam verzamelde zich een groep architecten voor een gezellige lunch en inspirerende lezing van Oliver Heath.

Oliver Heath is een expert op het gebied van duurzame architectuur, interieur en Biophilic Design. Hij heeft verschillende boeken geschreven, presenteert regelmatig voor de BBC en spreekt vol passie over Biophilic Design (wij schreven eerder een blog over Biophilic Design).

Na een ontspannende opening en heerlijke lunch maakte we ons op voor een inspirerend verhaal over de ins en outs van Biophilic Design.

Oliver Heath sprak over de invloed van aan- en afwezigheid van natuur op de mens en over het belang van het toepassen van Biophilic Design. De principes van Biophilic Design zijn gebaseerd op de oorsprong van de mens uit de natuur. Het principe gaat er vanuit dat de meest getrouwe ervaringen te vinden zijn in de natuur en dat we die natuur hierom meer moeten toepassen in de ruimtes waarin wij ons begeven.

Hij haalde een aantal wetenschappelijke studies aan waarmee de principes van Biophilic Desgin werden onderbouwd. Zo noemde hij bijvoorbeeld dat door het toepassen van Biophilic principles kinderen tot 25% sneller kunnen leren, dat het gebruik van pijnmedicatie in ziekenhuizen tot 22% verminderd kan worden en dat productiviteit in kantoren tot 15% kan toenemen.

Uit de presentatie van Oliver Heath kwam het belang van een bewust ontworpen werkomgeving wederom naar voren. Veel van de cijfers die Oliver Heath liet zien gaven het effect weer van Biophilic principles op productiviteit en ziekteverzuim van medewerkers. Aangezien circa 90% van kosten van een organisatie wordt besteed aan personeel en aanverwante kosten is de urgentie van dergelijke principes wederom onderstreept.

Na de lezing van Oliver Heath was er nog ruime tijd voor vragen van de aanwezigen en werd er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor de architecten van Maasdam is Biophilic Design een belangrijke bouwsteen voor het creëren van een optimale gebruikersbeleving. Dit evenement was daarom een mooie manier om in gesprek te komen over Biophilic Design, wil u hier over verder praten? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar Nieuws

Archief

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op