Een frisse leeromgeving dankzij Maasdam

SCHOOLGEBOUW ISW GASTHUISLAAN
Scholengemeenschap ISW Gasthuislaan heeft in ’s Gravenzande een volledig nieuwe vleugel gebouwd aan de bestaande school. In deze nieuwbouw zijn een tweede aula, een geluiddicht muzieklokaal, een bèta-ruimte en negen nieuwe lokalen gerealiseerd. Het oude gedeelte van de school is volledig gerenoveerd. Maasdam werd door het schoolbestuur en aannemer Van Zanten Bouw gevraagd de vloer van de scholengemeenschap te bekleden en enkele renovatiewerkzaamheden uit te voeren in de bestaande bouw. Een klus waar Maasdam met plezier haar tanden in heeft gezet. Het resultaat mag er dan ook zijn!

 

 

“Ik vind het resultaat erg mooi geworden. De school is licht, maar tegelijkertijd ook warm en huiselijk. ISW Gasthuislaan is klaar voor de toekomst.”  
José Kortekaas (projectadviseur Maasdam)


Duurzaam en sterk
Voor een vloer van een middelbare school is het vooral belangrijk dat deze duurzaam en sterk is. Er lopen dagelijks honderden leerlingen overheen. Daarnaast is het een vereiste dat de vloer makkelijk te onderhouden én schoon te maken is. Marmoleum is dan de ideale oplossing. De vloerbedekking is extreem duurzaam, het gaat wel twintig tot dertig jaar mee.


Verbouwen in zomervakantie
Omdat verbouwen niet gaat wanneer er les wordt gegeven, is de gehele renovatie en nieuwbouw gerealiseerd tijdens de zomervakantie. Dat vraagt om een strakke tijdsplanning van zowel de aannemer als Maasdam. Dat is prima gelukt, al vroeg in het nieuwe schooljaar kon de nieuwbouw feestelijk worden geopend samen met alle leerlingen en docenten.


Trots op samenwerking
José Kortekaas: “Dit was een prachtig project om te mogen doen. Ik ben vooral trots op de samenwerking met Van Zanten Bouw, die maakt dat deze opdracht zo’n succes is geworden. We wisten op een prettige manier in een kort tijdsbestek de klus te klaren. Het schoolbestuur is erg tevreden en heeft ons zelfs al benaderd voor renovatie en aanpassing van de mediatheek in 2019. Daar gaan we natuurlijk graag mee aan de slag!”

Bekijk alle projecten