Een schoolvoorbeeld van ouderwets vakmanschap

De kenner ziet het onmiddellijk: de Hongaarse punten in het nieuwe parket van de Universiteit Utrecht. Hier is in de gedeeltelijke nieuwbouw ouderwets vakmanschap toegepast. Het trappenhuis werd voorzien van houten lambrizeringen. De trappen werden uitgevoerd in parket. Waar het kan laat Maasdam dat door eigen vakmensen doen. Maar zo nodig vliegen we specialisten uit heel Europa in. Vakmensen die soms al langer in het vak zitten dan wij. Die kunnen lezen en schrijven met parket, marmoleum, rubber, tapijttegels of welke vloer dan ook. We hechten aan goede relaties met hen. En dat is wederzijds. Je krijgt het mooiste resultaat als je loyaal aan elkaar bent.

Eind 2012 heeft universiteitsrestaurant Lodewijk de ARC12-interieurprijs gewonnen. Het restaurant is onderdeel van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad van de Universiteit Utrecht die onlangs volledig gerenoveerd is.

Organiseren en regisseren

Bij de Universiteit Utrecht was de logistiek een complicerende factor. Het complex ligt in hartje binnenstad. Bovendien waren tijdens de renovatie van de bestaande bouw en de nieuwbouw ook andere partijen aan het werk. Dat vereist strak plannen. Slim laden en lossen. Naadloos afstemmen met de uitvoerder van de aannemer. We kijken over de grens van ons eigen project. Zodat het totale eindresultaat optimaal wordt.

Verhoogde vloeren van het hoogste niveau

Erasmus MC Onderwijscentrum

Een schoolvoorbeeld van ouderwets vakmanschap

We leven in tijden waarin loyaliteit nog wel eens onder druk wil staan. Dat ‘wat kost het’ een belangrijker parameter lijkt te zijn dan ‘wat krijg ik er voor’. Bij Maasdam kijken we bij voorkeur naar dat laatste. De keuze uit vakmensen is enorm. Het is dan verleidelijk de m/v te kiezen die kostenaantrekkelijk is. Die valkuil vermijden we. Bij onze selectie staat vakmanschap voorop. Dagelijks zijn er zo’n 150 van die toppers voor ons actief. We zijn zuinig op ze. Ook dat is een vorm van duurzaamheid.

Bekijk alle projecten