Open sfeer in Open Leercentrum

Veel scholen hebben een Open Leercentrum in de school - een ruimte waar scholieren worden opgevangen wanneer er lessen uitvallen, waar bijlessen gegeven kunnen worden en waar ze op een rustige manier huiswerk kunnen maken. Vooral dat laatste is niet iets dat leerlingen uit zichzelf doen als de ruimte niet uitnodigend en functioneel is. 

Voor het Driestar College in Gouda werd hun Open Leercentrum door havo- en vwo-leerlingen niet als een prettige leeromgeving ervaren. De ruimte was een beetje ‘saai' volgens leerlingen en vooral te lawaaierig met de kale muren en linoleumvloer. Dit bleek uit de klantreis die Maasdam maakte met een speciale werkgroep van de opdrachtgever (de school) en de gebruikers (de docenten en de leerlingen) om alle wensen en mogelijkheden vast te stellen. 

Een ruimte waar je wilt zijn

In slechts één week tijd is het Open Leercentrum van 80m2 volledig gerenoveerd door de experts van Maasdam en het advies van een psycholoog. Het is nu een prachtige leer- en werkomgeving geworden waarin zowel overlegplekken, zithoeken als werkplekken voor laptops zijn. Het juiste licht, een geborgen gevoel door de indeling, terwijl de docent toch overzicht heeft. Plantenbakken met geurende lavendelplanten voor een helder brein, maken het af. Leerlingen komen nu ook buiten de verplichte lesuren naar de ruimte om te werken en te overleggen. Gemotiveerd leren, Maasdam maakt er ruimte voor! 

Driestar College

Klantreis om wensen vast te stellen

In drie werksessies met schoolleiding, docenten en leerlingen werd een nieuw interieurontwerp goedgekeurd dat aansloot bij de wensen. Een leeromgeving waarin licht, lucht, geluid, ergonomie, techniek en design op elkaar zijn afgestemd. Zo is een prettige leeromgeving gecreëerd waar leerlingen met plezier naartoe gaan. Maasdam ging creatief om met nieuwe en gebruikte meubels om volledig aan de budgetwens van de school te voldoen. 

Bekijk alle projecten