Learning Environment – lessen uit de natuur

Interview met Oliver Heath

Oliver Heath was in februari op bezoek bij Maasdam. Onze collega, Tom, liet deze kans niet voorbij gaan en interviewde de autoriteit op het gebied van duurzame architectuur en Biophilic Design (zie hier het verslag van het evenement waar Oliver Heath aanwezig was). In dit artikel wordt een deel van dit gesprek beschreven: een vraaggesprek over de toepassing van Biophilic Design in het onderwijs.

Brandveiligheid

Zorgvuldig gekozen interieur draagt bij aan brandveiligheid scholen

In een onderwijsgebouw is er veelal sprake van grotere groepen leerlingen die bij brand in een zo kort mogelijke tijd, zo veilig mogelijk naar buiten moeten. Een zorgvuldige gekozen interieur draagt bij aan de brandveiligheid van scholen en de veiligheid van de leerlingen en de medewerkers.

Leren en luisteren

Inrichten naar de ideale akoestiek

Rennend door de gang, schreeuwend over het schoolplein, ruziemakend in de klas of lachend in de centrale hal.. Kinderen maken vaak veel geluid. Hoe creëer je de beste leeromgeving als het om deze geluiden gaat?

'STIL!’ OFTEWEL: EEN FRISSE KIJK OP BETERE AKOESTIEK

Goed geluid = beter leren, prettiger werken, sneller herstellen

De hele dag worden we omgeven door geluiden. Vaak zijn we ons er niet of nauwelijks van bewust. Het valt pas op als het storend is. Als het afleidt of zelfs vermoeit. Bij Maasdam zijn we dat moment liever vóór. Want goede akoestiek is overal enorm belangrijk. In het onderwijs, in de zorg en in kantoren.