'ZITTEN IS HET NIEUWE ONGEZOND ETEN'

Ergonomisch zitten van levensbelang

Steeds vaker hoor je mensen om je heen zeggen 'ik neem wel even de trap' of 'ik pak toch maar de fiets in plaats van de auto'. Na de gezond eten hype lijkt het adagium voor een gezond leven nu 'bewegen, bewegen, bewegen', waarbij met name zitten uit den boze is. Onderzoek onderstreept dat nu: in Europa overlijden twee keer meer mensen aan te weinig bewegen dan aan obesitas.

Te weinig bewegen
Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge bestudeerden twaalf jaar lang meer dan 300.000 mensen. En wat bleek? De wetenschappers analyseerden de mate van beweging, de omvang van de taille en registreerden het aantal sterfgevallen in de onderzoeksgroep. Aan de hand van percentages konden zij vervolgens concluderen dat er jaarlijks 676.000 mensen overlijden aan te weinig beweging en 337.000 aan obesitas. Twintig minuten stevig doorwandelen zou de gezondheid al erg verbeteren volgens de onderzoekers.

Bij Maasdam kijken we samen met u welke bureaustoelen de optimale gebruikerservaring bieden, zonder een compromis te sluiten op de gewenste uitstraling van uw inrichting.

Neem nu contact op voor een adviesgesprek met een van onze accountmanagers. 

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op