Nieuwe kansen voor gebruikt interieur

Restylen in duurzame stijl - Maasdam realiseert het

Het herinrichten van werkplekken, ontvangstruimten, vergaderzalen of volledige afdelingen geeft een nieuwe boost aan energie voor de gebruikers van de ruimte. Met bijpassende kleuren op de wanden, vloeren en de juiste verlichting voor het juiste doel, voelt de omgeving als prettig en functioneert de ruimte en de mens erin beter. 

Minder kosten, minder belasting van het milieu

Maasdam neemt als projectinrichter met regelmaat renovatieprojecten aan voor het restylen van interieur. Daarbij werken we bewust vanuit een duurzaamheidsprincipe. Niet alleen vanuit de financiële kant (hergebruik van meubilair scheelt in de kosten), maar ook vanuit de kant van milieubelasting en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Geen verspilling, wel resultaat. 

Kantoormeubel recycling

Zuinig zijn op de wereld die we hebben, maar wel in alle comfort kunnen bewegen en functioneren. Dat is de waardevolle balans waar het om draait. Dat betekent ook dat niet alles altijd ‘nieuw’ hoef te zijn. Meubilair een tweede leven geven in een gerestylde omgeving heeft zich in diverse renovatieprojecten al bewezen als succesvolle oplossing. Wanneer meubilair overbodig is geworden, biedt onder meer een samenwerkingspartner als stichting Kantoormeubel recycling de mogelijkheid om de onderdelen op een hoogwaardige manier af te voeren en te recyclen. 

Cradle to cradle

Met zo min mogelijk energieverlies het kantoormeubilair geschikt maken voor hergebruik of (onderdelen) te recyclen. Op die manier wordt de CO2-uitstoot in het proces zoveel mogelijk gereduceerd en het gebruik van fossiele grondstoffen teruggedrongen. Dat is ook de gedachte achter het ’Cradle-to-cradle’-principe waarbij er in het meest ideale geval geen afval meer is en alles wordt hergebruikt van een product. De wereld verschuift daarmee verder in duurzaamheid: van eco-efficiënt naar eco-effectief. Bewuste keuze in materialen is iets waar we als betrokken projectinrichter in getraind zijn, zonder daarbij functionaliteit en esthetiek uit het oog te verliezen. 

Restylen in duurzame stijl - Maasdam realiseert het. Maasdam adviseert u graag op het gebied duurzaamheid, neem contact met ons op.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op